Het fotograferen van kinderen is vaak een hele uitdaging. Hoe je dit aanpakt leer je in deze workshop Kinderfotografie!

Voor: beginnende en gevorderde fotografen met een goede kennis van diafragma/sluitertijd/iso en deze instellingen juist weten te gebruiken tijdens het fotograferen. (Beheers je dit (nog) niet? Volg dan voorafgaand aan de workshop de online fotografie cursus.)
Aantal cursisten: minimaal 4, maximaal 8
Meenemen: Camera, pen & papier, handleiding van je camera. 6 geprinte foto’s om te laten beoordelen

Deze workshop wordt niet meer gegeven.

Waar gaat deze workshop o.a. over?

  • Welke camera instellingen kies je voor kinderfotografie?
  • Waar moet je op letten qua houding, standpunt en compositie bij kinderfotografie?
  • Hoe stuur ik de kinderen voor de camera aan?
  • Hoe zorg je voor een spontane glimlach bij kinderen?
  • Hoe kies je een goede locatie voor portretfotografie?
  • Wat zijn de DO’s en DON’ts bij kinderfotografie?
  • Hoe fotografeer je meerdere kinderen samen?
  • Hoe ga je om met (lastige) ouders tijdens het fotograferen van kinderen?
  • Welke prijzen zou je moeten rekenen als je je geld verdient met kinderfotografie, waarom en hoe begin je hiermee?

Workshop Kinderfotografie

Maak betere kinderfoto's met de workshop Kinderfotografie van Laura VinkVoor het fotograferen van kinderen is niet alleen een goede camera en kennis over de instellingen vereist. Als fotografe gespecialiseerd in kinderfotografie weet ik dat er véél meer bij komt kijken. Je kunt een kind namelijk wel vragen om te lachen, maar hoe zorg je ervoor dat je écht een spontane glimlach krijgt? Wat is belangrijk in de interactie met het kind (en met de ouders)? Waar let je op bij het fotograferen van meerdere kinderen? Wat zijn de DO’s en DON’Ts in de kinderfotografie?

(Voorheen werd de workshop in twee varianten aangeboden, START voor de beginnende fotograaf en PRO voor fotografen die de uitleg over diafragma, sluitertijd, ISO-waarden, etc niet meer nodig hebben. Die eerste variant is geschrapt. Wil je de workshop toch volgen? Dan wordt geadviseerd om vooraf de online fotografie cursus (deels) te doorlopen, zodat je het instellen van je camera beheerst. Het is in geen geval nodig om professionele ambities te hebben om deze workshop te volgen)

Na de lunch zullen we aan de slag gaan en een kindje (modelletje) fotograferen op een buitenlocatie. Tijdens het praktijkgedeelte krijgt iedereen daarom de tijd om (om de beurt) rustig het modelletje te fotograferen, zonder dat we daarbij teveel eisen van het modelletje of dat de fotosessie te lang duurt.

Veelgestelde vragen workshop Kinderfotografie:

Moet je professioneel fotograaf zi