Hét boek over reisfotografe

explore discover capture

Al het moois van de wereld vastleggen. Wie wil dat nu niet? Lees dit boek en je komt na je volgende reis thuis met nog mooiere foto’s! De slimme tips, verhalen uit de praktijk en honderden inspirerende foto’s helpen iedere fotograaf – of je nu werkt met een spiegelreflexcamera of een compactcamera. Zelfs als je niet naar de andere kant van de wereld reist!

Klik hier om direct te bestellen

Superdik: hardcover & 408 pagina’s

bomvol nuttige informatie, handige tips & tricks en boeiende verhalen uit de praktijk.

Zo’n 600 inspirerende foto’s

uit 40 landen over 5 continenten. Inclusief de instellingen per foto.

Ook verkrijgbaar als eBook

Alle informatie altijd bij, waar je ook bent ter wereld. Het eBook is geoptimaliseerd van smartphones, tablets en laptops.

Optioneel: extra videolessen

meer dan 2 uur videomateriaal met extra informatie, verhalen achter de foto’s en een kijkje achter de schermen.

Ook als eBook verkrijgbaar

Het eBook is geoptimaliseerd voor smartphones, tablets en laptops. Zo heb je alle handige tips altijd bij de hand, waar ter wereld je ook bent.

Klik hier om direct te bestellen

Ik, Laura, vertel je in deze video over het boek!

Voorbeeld van hoofdstuk 3

Reisfotografie is populairder dan ooit. Was het honderd jaar geleden weggelegd voor een klein gezelschap, in deze tijd gaat reizen supergemakkelijk en snel. De digitale camera is niet meer weg te denken uit ons leven. Dat zoveel mensen op reis fotograferen, betekent niet automatisch dat het ook gemakkelijk is. Natuurlijk, iedereen kan een kiekje maken. Het is een kwestie van je camera richten en op het knopje drukken. Maar is dat ook een geslaagde foto? Waarschijnlijk niet.

Eén van de grootste misvattingen rondom reisfotografie is de gedachte: “Als ik naar die prachtige bestemming ga en ik neem een (goede) camera mee, dan krijg ik ook prachtige foto’s.” Maar uiteindelijk is niets minder waar. Er komt veel meer bij kijken! Omdat reisfotografie een grote veelzijdigheid kent, is het belangrijk dat je als fotograaf bekend bent met de verschillende soorten fotografie. Een landschapsfoto pak je immers op een andere manier aan dan een straatportret. Bovendien ben je vaak maar kort op een bepaalde bestemming en heb je niet altijd de kans om morgen even terug te gaan. Hoe haal je het maximale uit je reisfotografie? Dit, en veel meer, lees je in het boek Reisfotografie.

Klik hier om direct te bestellen

inhoudsopgave

Hoofdstukken

1. Reisfotografie
2. Voorbereiding
3. Op reis
4. Landschappen
5. Steden
6. Mensen
7. Dieren
8. Natuur
9. Cultuur
10. Onderweg
11. Bescherming apparatuur & foto’s
12. Weer thuis

Nieuwsgierig geworden? Blader hier vast door het boek heen.

Een greep uit de onderwerpen van het boek

 • Welke apparatuur neem je mee en wat laat je juist thuis?
 • Hoe voorkom je het zoveelste kiekje van een toeristische trekpleister?
 • Wat zijn de gouden regels van de reisfotografie?
 • Hoe voorkom je dat het landschap op de foto er zo anders uit ziet dan in werkelijkheid?
 • Hoe fotografeer je het karakter en de sfeer van de stad?
 • Hoe leg je bijzondere natuurverschijnselen vast, zoals het Noorderlicht of vulkanische activiteit?
 • Hoe pak je het fotograferen van mensen op straat aan, als je dit stiekem nog spannend vindt?
 • Hoe maak je een foto zonder dat al die andere toeristen erop staan?
 • Wat zijn de meest gemaakte fouten op reis?
 • Hoe breng je de cultuur van de reisbestemming in beeld?
 • Hoe bescherm je je apparatuur tegen de weersomstandigheden zoals hitte en kou?
 • Hoe bewaar je de balans tussen veel fotograferen en een (ongeduldig) reisgezelschap?
 • Wat doe je met de foto’s als je weer thuis bent?
Klik hier om direct te bestellen
Reisfotografie: 's Avonds in een stad fotograferen
Fotograferen onderweg

eBook / PDF van het boek Reisfotografie

Het hardcover boek weegt 1,8kg. Hij staat prachtig op je koffietabel en je leest ‘m heel fijn op de bank.maar het boek meenemen in je backpack tijdens een rondreis van 3 weken is misschien iets minder praktisch. Daarom is er nu ook  de PDF-versie van het boek. Wat je leert en leest in het eBook is hetzelfde als in het papieren exemplaar. Maar…het eBook is niet zomaar een export PDF; het eBook is volledig geoptimaliseerd om te lezen op je laptop, telefoon of smartphone. Grotere letters, een handige navigatie, liggend formaat en beeldvullende foto’s. Alle tips, informatie, inspiratie en foto’s (bijna 600!). Zet ‘m op je smartphone, tablet of laptop en je neemt ‘t gemakkelijk overal met je mee.

Aanrader: videolessen bij het boek

Het boek vertelt met z’n 408 pagina’s een compleet verhaal over reisfotografie. Maar ik (Laura) heb nog zóveel meer te laten zien en te vertellen. Daarom maakte ik een serie videolessen die aansluiten op wat je in het boek ziet en leest. De videolessen zijn niet noodzakelijk, maar vormen wel een leerzame aanvulling en geven je extra verdieping! Een greep uit de onderwerpen:

 • Wat zit er in mijn cameratas en waarom?
 • Welke foto’s maakte ik nog meer en haalden het boek níet?
 • Mijn grootste fotografieblunders op reis
 • Geld verdienen met je reisfoto’s
 • Panoramafoto maken in Ligthroom
 • Hoe kies je (snel) de foto’s voor in je fotoalbum?
 • Verhalen achter de foto’s: hoe kwam de foto tot stand? (onder andere de drie onderstaande foto’s)
 • en meer…

Verenigde Staten, Bryce Canyon

Verenigde Staten, Bryce Canyon

Marokko, Marrakech

Marokko, Marrakech

Nieuw-Zeeland, Moeraki Boulders

Nieuw-Zeeland, Moeraki Boulders

Hoe werkt het?
Je bekijkt de videolessen in een afgeschermd gedeelte op de site. Bij bestelling maak je hiervoor een account aan en krijg je toegang tot dit online deel. De ruim 130 minuten aan video’s staan in het online gedeelte, waar je na het bestellen 18 maanden toegang tot hebt.

Sneakpreview: Het verhaal achter de foto van de straatartiest

Klik hier voor nog een sneakpreview video!

Laura op reis: dat ziet er zó uit!

(Zet je geluid ook even aan voor het vrolijke muziekje!)

Reizen & Fotografie: hoe het voor mij begon

Mijn reislust startte eigenlijk na mijn eindexamen, toen ik voor twee weken naar Slowakije ging. Ik had net een digitale camera en klikte er vrolijk op los. Al het moois dat ik had gezien en meegemaakt wilde ik graag vastleggen, om te laten zien aan mijn familie en vrienden. Maar in plaats van dat ze zeiden “Wow, dáár wil ik naar toe”, kreeg ik bij het zien van mijn foto’s een droge “oh leuk” te horen. De beelden brachten duidelijk de reis niet goed in beeld!

Techniek is niet genoeg
Ik bedacht me toen dat ik een betere camera nodig had. Voor de volgende reis kocht ik dan ook een spiegelreflexcamera en verdiepte me in het instellen van het toestel. Maar toen ik de techniek eenmaal onder de knie had, maakte ik nog steeds niet de foto’s zoals ik ze voor ogen had. Het lukte me nog niet om het gevoel van het weidse landschap over te brengen, te laten zien hoe bijzonder de bestemming was, de mensen of dieren mooi te portretteren of de WOW-factor in de foto te vinden.

Geheimen ontrafeld
Inmiddels zijn we ruim 10 jaar verder en heb ik meer dan 40 landen bezocht. Van West-Europa tot aan de andere kant van de wereld, overal ging mijn camera mee naar toe. Stukje bij beetje heb ik zo de geheimen ontrafelt en gouden regels van de reisfotografie ontdekt. Ik leerde bijvoorbeeld dat er voor een mooie reisfoto veel meer komt kijken dan met een goede camera naar een fotogenieke bestemming gaan! Soms speelt geluk een rol, maar vaak is het vooral jouw acties als fotograaf die het eindresultaat beïnvloeden. Zo weet ik de WOW-factor te pakken. Tegenwoordig willen familie en vrienden mijn reisfoto’s soms zelfs niet meer bekijken, omdat ze zeggen dat ze té jaloers worden. ;)

Finland, Saariselkä

Finland, Saariselkä

Cookeilanden, Rarotonga

Cookeilanden, Rarotonga

Nieuw-Zeeland, Southern Alps

Nieuw-Zeeland, Southern Alps

Meer van mijn reisfoto’s zien? Check mijn Instagram-account!

Wat anderen over het boek zeggen

Ester zegt over het boek

Ester: Wat een geweldig mooi boek is het geworden! Laura’s foto’s knallen er echt uit en elke pagina denk ik ‘Wow, waar is dat? Want daar wil ik ook naar toe!’. Het is dus heel handig dat Laura overal de bestemming bij heeft vermeld en de instellingen. En wat ik zo snel heb gelezen van de tekst, dan wordt dit boek weer net zo leerzaam en boeiend als de online fotografie cursus die ik al eerder van haar volgde. Laura heeft een hele fijne en duidelijke schrijfstijl en ik vind het heel leuk dat ook echt haar persoonlijke ervaringen in het boek naar voren komen. Dit boek ga ik met heel veel plezier lezen!

Martijn

Martijn: De foto’s die Laura tijdens haar reizen maakt laten keer op keer je reizigers hart sneller kloppen en je verlangen naar weer een mooie reis. De veelal frisse en aansprekende beelden zijn een lust voor het oog en laten zich kenmerken door een hoge mate van vakmanschap, techniek en liefde voor het vak. Dat laatste is ook meteen dé reden om dit boek aan te schaffen: al jaren werkt Laura met ongeremd enthousiasme aan haar Vink Academy en je weet  zeker dat je een boek in huis haalt dat met passie en liefde voor fotografie geschreven is.

Veronie

Veronie: Als je met Laura op vakantie gaat, dan weet je gewoon dat ze het grootste deel een camera in haar handen heeft. Gelukkig ben ik ook gek op fotograferen, dus leven we ons op reis heerlijk uit. De tips die ik van haar krijg zijn ontzettend fijn en met Laura samen fotograferen inspireert enorm. Ik weet ook zeker dat ze haar kennis, enthousiasme en inspiratie in dit boek weet over te brengen naar de lezers. Zelf kan ik in ieder geval niet wachten om heerlijk door dit boek te bladeren en weg te dromen bij de foto’s en de verhalen!

Klik hier om meer reviews van lezers

Elja van Photofacts: “Laura’s boek over Reisfotografie is het meeste complete en uitgebreide boek dat ik ooit over dit onderwerp gezien heb.Lees het hele recensie op Photofacts.

Karlijn van Karlijn Travels: “Laura legt technische zaken duidelijk uit en illustreert haar uitleg met persoonlijke verhalen achter de foto’s die ze heeft gemaakt. Dat maakt het boek niet alleen ontzettend leerzaam, maar ook heel leuk om te lezen.Lees meer van het review op Karlijn Travels.

Robert van Traveljunks: “Het boek is een prachtig inspirerend reisfotoboek, waar voor de verandering de achtergrond en technische informatie van het tot standkomen van deze prachtige uitgave in begrijpbare taal vermeld worden.Lees hier het hele review op Traveljunks.

David: “Een werkelijk prachtig uitgevoerd boek dat een breed palet aan fotografen moet aanspreken. Laura weet als geen ander zich goed te verplaatsen in wat je als fotograaf zoekt en nodig hebt.Lees nog meer klantenreviews op de productpagina.

Extra videolessen bij het boek

Bestellen

Boek

59,-
 • Hardcover boek
 • Gratis verzending NL

Boek + eBook

79,-
 • Hardcover boek
 • eBook Reisfotografie (PDF)
 • Handige inpaklijst + lenspoetsdoekje
 • Gratis verzending NL & BE

Bundel: boek + eBook + videolessen

109,-
 • Hardcover boek
 • eBook Reisfotografie (PDF)
 • Toegang tot ruim 90 minuten extra videolessen
 • Handige inpaklijst + lenspoetsdoekje
 • Tasje
 • Gratis verzending NL & BE

Veelgestelde vragen

Waarom komt het boek als pakket en niet als brievenbuspost?
Goede vraag! Het is natuurlijk veel handiger als de postbode het boek gewoon door jouw brievenbus schuift. Dan hoeft er niemand thuis te zijn en vind je het boek gewoon op je deurmat. Er is 1 probleempje: het boek is te dik! Het past gewoon niet door de brievenbus. Ja, echt! Ik had minstens honderd pagina’s moeten schrappen of ik had een slappe paperback moeten kiezen. Dat wilde ik allebei absoluut niet. Vandaar dat je een pakketje ontvangt via PostNL!

Kan ik een boekenbon inwisselen bij het bestellen van het boek?
Helaas, dat is niet mogelijk. Wel accepteer ik in de webshop VVV-giftcards

Ik ben niet zo’n globetrotter als jij, Laura. Heb ik wel iets aan dit boek als ik gewoon in de buurt blijf?
Natuurlijk hoef je niet naar de andere kant van de wereld voor de mooiste reisfoto’s. Jouw woonplaats en directe omgeving hebben ongetwijfeld veel moois te bieden. Het gaat er vooral om hoe je naar iets kijkt. De hoofdstukken over het fotograferen van bergen, vulkanische activiteit of de Big Five zijn misschien niet meteen relevant als je in Nederland blijft. Toch heb je niet veel fantasie nodig om de informatie en tips over fotograferen in de woestijn toe te passen op bijvoorbeeld de Loonse en Drunense Duinen. En ook in Nederland zijn allerlei wilde dieren te spotten! Dus ook bij jou thuis om de hoek komt reisfotografie van pas!

Hoe snel heb ik het boek in huis?
Als je het boek vóór 16:00 bestelt, dan wordt het dezelfde dag (maandag tot en met vrijdag) nog verzonden met de pakketpost van PostNL. Waarschijnlijk ontvang je het boek – bij verzending in Nederland of België –  binnen 1 of 2 werkdagen. Zodra jouw pakketje onderweg is, ontvang je een track&trace-mail. Let op: voor gesigneerde exemplaren geldt een iets langere levertijd: die worden ongeveer twee keer per week verzonden.

Kan ik het eBook ook lezen op mijn eReader?
De meeste eReaders lezen PDF-bestanden, dus in principe moet dit bestand ook te openen zijn. Maar…. de kans is groot dat de layout niet top is. De eReaders zijn er meestal niet op gemaakt om een boek vol foto’s te openen. Om die reden adviseer ik je dan ook niet om het eBook op je eReader te lezen, maar juist op je smartphone of tablet te openen. Daar komen de foto’s ook veel beter naar voren!

Kan ik het boek ook in de boekhandel kopen?
Ja, dat kan, al hebben de meeste boekhandels het boek niet op voorraad. Maar ik hoop natuurlijk dat je, als je toch al op deze pagina aangekomen bent, het boek rechtstreeks bij bij bestelt. De prijs van het boek is overal hetzelfde en je betaalt in Nederland geen verzendkosten. Bovendien heb ik er nog een klein extraatje bij (niet verklappen hoor!) én plant ik voor iedere 5 boeken die in mijn webshop verkocht worden, 1 boom in Bolivia!

Kan ik het boek ophalen in plaats van laten verzenden?
Omdat de verzending uitbesteed is, is het niet mogelijk om het boek bij mij thuis op te halen. Woon je in de buurt in van Rosmalen, dan kun je natuurlijk wel langs bij boekhandel “de Omslag” (De Driesprong 29, Rosmalen).

Wat gaaf dat je dit boek schreef! Met welke uitgever werk je samen?
Ha, leuk dat je het vraagt! Ik geef het boek in eigen beheer uit, er komt dus geen uitgever aan te pas. Dat is best een risico (“wat nou als niemand m’n boek koopt?”), maar tegelijkertijd gaf het me wel de vrijheid om er echt míjn boek van te maken en er al mijn eigen ideeën in te stoppen. Verschillende mensen noemden het ‘lef’ om in eigen beheer uit te geven. Ik noem het maar gewoon eigenwijs ;).

Wil je mijn boek signeren?
Dat vind ik een eer! Vermeld bij het afrekenen in het notitieveld voor wie het boek is, dan zorg ik voor een gesigneerd exemplaar. Het duurt soms wel ietsjes langer voordat je het boek in huis hebt; die worden ongeveer twee keer per week verzonden. Bedenk goed dat je een gesigneerd exemplaar niet meer kunt retourneren. (Maar dit boek is zo gaaf, dat wil je natuurlijk gewoon houden!)

Leer ik ook precies hoe ik mijn camera moet instellen?
In Reisfotografie geef ik je allerlei tips en informatie over de camera-instellingen bij verschillende situaties. Bovendien zie je bij elke foto precies welke instellingen ik gebruikte (EXIF). Alleen, dat is natuurlijk heel wat anders dan leren hóe je de camera moet instellen of wanneer je precies op welke stand fotografeert. Daar heb ik niet voor niets een complete online fotografiecursus over gemaakt. Al die informatie paste er echt niet meer bij…

Hoe bekijk ik de bijbehorende videolessen?
De videolessen staan in een speciaal afgeschermd gedeelte op de site. Bij bestelling van de bundel maak je een account aan en krijg je hier toegang toe. Je hebt geen speciaal programma nodig om de video’s af te spelen. De video’s worden het beste afgespeeld in de browsers Chrome, Firefox en Safari. Ook op een tablet zijn de video’s te bekijken.

Ik ben doof/slechthorend. Zijn de video’s ook ondertiteld?
De videolessen zijn niet ondertiteld. Mogelijk dat ik dit in de toekomst nog ga toevoegen. De video’s van de online fotografie cursus zijn trouwens wél ondertiteld.

Kan ik ook alleen de videolessen bestellen? (zonder het boek)
De videolessen zijn niet verkrijgbaar als losstaand product, omdat ze zijn gekoppeld aan de uitleg en foto’s in het boek. Anders gezegd: zonder boek mis je teveel informatie. Om die reden zijn ze alleen te bestellen als bundel combinatie met het boek.

Kan ik betalen in termijnen?
Nee, betaling in termijnen is alleen mogelijk voor de online fotografie cursus “Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen”, maar niet voor het boek of de bundel Reisfotografie.

Is het boek z’n prijs waard?
Ik denk van wel, maar die beoordeling is uiteindelijk aan jou. In plaats van het boek kun je voor dezelfde prijs ook een retourtje Parijs met de Thalys boeken (moet je er wel vroeg bij zijn), met twee personen uitgebreid tapas eten in Barcelona, een hotelovernachting in Düsseldorf exclusief ontbijt, een halve dag een auto huren op Hawaï, een week lang voor twee personen strandbedje huren op het Jan Thielstrand op Curaçao of er op één avond 6 cocktails drinken.

Ik wil mijn bestelling annuleren/retourneren.
Jammer om te horen dat het boek niet aan je verwachting doet. Lees hier de informatie over het annuleren en retourneren van het boek en het recht van ontbinding.