Wanneer je geld wilt verdienen met de fotografie, kom je er al snel achter dat je als fotograaf zoveel meer doet dan het maken van foto’s. Er komt van alles bij kijken, zoals administratie, marketing, prijsbepaling, personal branding en noem maar op! De workshop Fotografie & GO is een 1-daagse workshop op maat gericht op groei & ontwikkeling (GO!) op diverse gebieden die belangrijk zijn voor een succesvolle onderneming!

Voor: Fotografie die bedrijfsmatig bezig zijn met fotografie en graag een stap vooruit willen maken!
Locatie: Den Bosch
Duur: Totaal 7 uur, waarvan minimaal 5,5 uur aaneengesloten.
Meenemen: Pen, papier.

Voor onbepaalde tijd zijn er geen mogelijkheden voor workshops op maat, zoals deze workshop

Waar gaat deze workshop o.a. over?

De inhoud van de workshop wordt geheel afgestemd op jouw niveau, vragen en behoefte. Een voorbeeld van de onderdelen die aan bod zouden kunnen komen zijn:

  • Hoe bereken je prijzen voor je fotografie?
  • Hoe kun je social media goed gebruiken als fotograaf?
  • Hoe zorg je dat je adminstratie simpel en duideljk is en op orde blijft?
  • Waar voldoet een goede website van een fotograaf aan en waarom?
  • Hoe zorg ik voor een goede workflow van zowel fotografie gerelateerde zaken als niet-fotografie gerelateerde zaken?
  • Hoe kan ik mij beter presenteren?
  • Hoe bereik ik potentiële klanten?

Deze workshop is voor personen met een passie voor fotografie. Je werkt als fotograaf, al dan niet parttime of fulltime, als startende of als gevestigde fotograaf. Het fotograferen zelf vind je ongetwijfeld het leukste onderdeel van je werk. Echter, als je fotograaf bent, doe je veel meer dan fotograferen alleen. Het is een totaalpakket met allerlei andere zaken die soms net zo belangrijk zijn als het fotograferen, Van nabewerking tot emails beantwoorden, van social media tot fotobestellingen verwerken, marketing, je website bijwerken en onderhouden, prijsstrategieën bepalen en noem maar op!

Wanneer jij je verder wilt ontwikkelen als fotograaf, is de kennis en inzet van dit totaalpakket erg belangrijk. Je wilt de taken die erbij horen ook met plezier kunnen doen en op een effectieve manier, zodat er meer tijd overblijft voor fotografie, een andere baan of waardevolle tijd met vrienden en familie! Maar ook dat jouw inzet aan bijvoorbeeld marketing zijn vruchten afwerpt en je nieuwe klanten oplevert.

In deze workshop gaat het over het totaalpakket; een workshop op maat met betrekking tot ondernemen in de fotografie! Centraal in deze workshop staat het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en vergaren van nieuwe kennis die direct toe te passen zijn in jouw onderneming om deze te laten groeien. Inclusief een flinke dosis aan energie om hier mee aan de slag te gaan!

Wil je bijvoorbeeld jouw fotografische vaardigheden verbeteren, ontdekken hoe je social media kan inzetten op een effectieve manier, tips en trucks voor een goed gestroomlijnde workflow (zowel op het gebied van fotografie/nabewerking maar ook administratie en email-afhandeling), zorgen dat je blog, website of nieuwsbrief (nog) beter gelezen wordt, een kritische blik op jouw portfolio of ontdekken op welke gebieden jij verder kunt groeien?

De workshop is 1-op-1 en daarom totaal toegespitst op jouw onderneming!
Voor aanvang van de workshop ontvang je een vragenformulier. Aan de hand van dit formulier, jouw prioriteiten en eventuele specifieke vragen wordt de focus van de workshop bepaald. Dat betekent dus dat we niet alle onderwerpen van A tot met Z bespreken, maar wel dat we meer dan uitgebreid stil staan bij de zaken die er voor jou toe doen. We doorlopen samen de gewenste onderdelen van jouw ‘totaalpakket’, knopen daaraan verbeterpunten en schrijven actieplannen uit voor de korte en lange termijn. De workshop is er een van praten, maar ook zeker van doen. Dat kan variëren van het maken van aanpassingen aan de website, samen (buiten) fotograferen tot jouw prijslijst aanpassen. Soms zijn het de kleine dingen die je aanpast, die grote verschillen zullen maken. Het kan ook zijn, dat je juist grote stappen moet nemen, bijvoorbeeld als je tot de conclusie komt dat je moet schrappen in je aanbod en meer specialisatie in jouw fotografie gewenst is. Ik maak geen beslissingen voor jou, maar ik kan je ondersteunen om tot de juiste keuze te komen waar je 100% achter staat.

We gaan op zoek naar je sterke en minder sterke kanten. Bijvoorbeeld wat onderscheid jou van die honderden andere fotografen en hoe kunnen we dat bewust inzetten op het gebied van marketing? Het kan zijn dat je onzekerheden kent als zelfstandig ondernemer of vragen die je graag aan een collega zou willen stellen. Ik vertel je mijn eigen ervaringen, de valkuilen die ik ben tegen gekomen, maar ook hoe ik een volle agenda heb met de dingen die ik leuk vind om te doen en ben gekomen waar ik nu (met heel veel plezier) sta! Het maakt niet uit of je een startende fotograaf bent die hulp nodig heeft bij het opstarten van een eigen onderneming of de gevorderde fotograaf die een duwtje in de rug nodig heeft om meer uit de onderneming te halen!

Een greep uit de onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens deze workshop:
(de daadwerkelijke inhoud en focus is afhankelijk van jouw wensen):
Portfolio-feedback, website presentatie, workflow nabewerking, personal branding & social media, prijsstrategieën & offertes, email-afhandeling, klanten-bestelformulier, search engine optimization (SEO), offline marketing, must read boeken & websites, administratie tips, facebook fanpage & landingspagina maken, personal branding, albums design, klantenbinding, bloggen & nieuwsbrief en nog veel meer!

De workshop duurt totaal 7 uur, waarvan minimaal 5,5 uur in mijn werkruimte in Den Bosch. De uren die overblijven, zijn ook op een andere dag in te vullen. Denk aan samen een kop koffie/thee drinken of via een Skype sessie om bijvoorbeeld nieuwe vragen die zijn ontstaan naar aanleiding van de workshop te behandelen of feedback te ontvangen na het doorvoeren van verbeterpunten! Na inschrijving ontvang je het vragenformulier zodat wij samen de workshop goed kunnen voorbereiden.

Veelgestelde vragen:

Moet ik bij het maken van de afspraak van de Fotografie & GO workshop al aangeven hoeveel uur ik aangesloten wil?
Nee, dat hoeft niet, maar mag wel. In mijn agenda houd ik ieder geval wordt 7 uur aaneengesloten bezet voor jou. Op de dag van de workshop zelf kunnen we bekijken of we langer door gaan dan de minimale 5.5 uur of niet. Dat is geheel aan jou!

Ik ben enthousiast geworden over deze workshop maar ik weet (nog) niet waar ik de focus op wil leggen, is dat een probleem?
Helemaal niet. Ook als je nog niet weet waar jij de hulp kan gebruiken, kan ik jou in deze workshop laten groeien. Ik maak in dat geval een inschatting van de zaken die ik denk dat voor jou van toepassing zijn. Uiteraard is flexibiliteit hierin mogelijk.

Kan ik ook een onderdeel van de Fotografie & GO workshop boeken in een kortere workshop op maat?
Nee, het is niet mogeli