Lightroom is een ontzettend krachtig en handig programma speciaal ontwikkeld voor de digitale fotograaf. In slechts twee uur leer je tijdens deze individuele workshop Lightroom alles wat je moet weten om je foto’s te verbeteren met Lightroom en hoe je dit kunt doen op een manier die je helemaal niet veel tijd hoeft te kosten!

Niveau: beginners tot gevorderd * – **
Locatie: Den Bosch of locatie naar keuze
Tijdsduur: 2 uur
Meenemen: Pen, paier, USB of harde schijf met eigen foto’s. Eventueel ook eigen laptop (geen vereiste)

Voor onbepaalde tijd zijn er geen mogelijkheden voor workshops op maat, zoals deze workshop

Waar gaat deze workshop o.a. over?

  • Hoe importeer je foto’s in Lightroom?
  • Hoe gebruik je Lightroom om de foto’s te organiseren?
  • Hoe kun je foto’s snel selecteren?
  • Welke mogelijkheden zijn er om de belichting te corrigeren?
  • Hoe pas je contrast en kleuren aan?
  • Hoe maak je lokale aanpassingen?
  • Hoe verwijder je ongewenste objecten met klonen/retoucheren?
  • Hoe gebruik je presets en templates?
  • Hoe exporteer je foto’s en welke instellingen kies je daarbij?

In deze workshop zal het proces van fotobewerking van import tot eindproduct aan bod komen. Ik geef je tips voor een goede ‘workflow’ en leer ik je het maximale uit je foto te halen! De workshop wordt individueel gegeven, zodat het programma en de inhoud van deze workshop Lightroom geheel aangepast kan worden aan jouw niveau en wensen. Deze workshop is dus voor iedereen die graag met dit programma wil leren werken, maar niet weet hoe te beginnen. Of misschien werk je al wel langer met dit programma, maar wil je nu juist meer diepgang. Het kan allebei! De twee uur is hierbij voldoende voor een uitgebreide basis aan kennis van het programma waarin we het proces van importeren, selecteren, organiseren, bewerken en exporteren geheel behandelen.¬†Voor deze workshop kun je je ook inschrijven met een ander, bijvoorbeeld een vriend(in) die ongeveer hetzelfde niveau heeft als jezelf.

Veelgestelde vragen:

Met welke versie / besturingssysteem wordt er gewerkt tijdens de workshop Lightroom?
In de workshop kan er gekozen voor Lightroom 4 of (de nieuwste versie) Lightroom 5. Tijdens de workshop werken we op een Mac, tenzij je zelf een laptop meeneemt. Voor de werking van het programma maakt een Windows of Apple niet uit.

Kan er tijdens de workshop gewerkt worden met eigen bestanden?
Absoluut! Het is juist heel fijn als je zelf bestanden selecteert en meeneemt op bijvoorbeeld een harde schijf, zodat we de uitleg van Lightroom daarop gelijk kunnen toepassen.