Topmenu

Hoe je de mooiste foto’s maakt zonder de automatische stand te gebruiken

Onmisbare kennis voor het zelf instellen van je camera

Volg deze uitgebreide cursus in je eigen tijd en op je eigen tempo!

Video’s

Meer dan 3 uur lesmateriaal, 60 video’s online te bekijken

eBook

Meer dan 300 pagina’s met heldere uitleg, illustraties en voorbeelden

Oefeningen

Breng het geleerde direct in de praktijk met 32 zelfstandig uit te voeren oefeningen

Quiz

Test jezelf na elke lessenreeks met de quiz, inclusief feedback bij foute antwoorden

Online fotografie cursus

Nu al overtuigd? Klik hier om de pakketten en de prijzen te bekijken. Of lees gewoon verder voor meer informatie over de cursus…

Voor wie is deze cursus?

Je hebt een mooie camera. Eentje waarbij je de lens kunt verwisselen, zoals bij een spiegelreflexcamera of een systeemcamera. Hij heeft daarbij in ieder geval veel knopjes en functies.

Je hebt de camera in ieder geval gekocht met als doel mooiere foto’s maken, toch?

Maar ondanks de vele mogelijkheden fotografeer je eigenlijk vooral op de automatische stand. Regelmatig maak je hiermee aardige foto’s en je bent af en toe echt wel tevreden over het resultaat, maar vaak ook niet. De foto is dan bijvoorbeeld bewogen, onscherp, te licht of te donker. Ook al heb je een goede camera, de automatische stand geeft niet altijd de beste foto’s en zelfs juist vaak mislukte foto’s, omdat het ding simpelweg niet snapt wat jij wilt fotograferen. Online fotografie cursus met webinarWaarschijnlijk vind je het ook wel zonde dat je alleen maar de automatische stand gebruikt. Je begrijpt namelijk best dat deze niet altijd snapt wat voor soort foto je wilt maken, waardoor te veel foto’s mislukken. Stiekem baal je hier wel een beetje van, of misschien frustreert dit je zelfs. Maar als je probeert te fotograferen in een andere stand, dan krijg je ook niet het resultaat waar je op hoopt. Of je weet wel goed wat diafragma, sluitertijd en ISO zijn, maar je weet niet goed hóe je dit moet instellen en toepassen. Vooral lastige situaties, zoals bij veel beweging of weinig licht, ben je met de instellingen aan het stoeien. En als je deze dan eindelijk goed hebt staan, dan is het moment dat je wilde vastleggen allang weer voorbij. Hierdoor ga je toch vaak weer terug naar die automatische stand.

Het geheim van goede, mooie foto’s zit ‘em niet in de camera die je hebt en ook niet in de automatische stand. Het gaat om het kiezen van de juiste instellingen, passend bij de situatie die je wilt fotograferen. Alleen het lastige is, wat moet je dan kiezen?

 

Stel je eens voor hoeveel beter je foto’s zouden worden wanneer je zou weten hoe je de camera zelf moet instellen in wisselende situaties. Dat je weet waar al die verschillende knopjes voor zijn, wat ze betekenen en hoe je hiermee de juiste instellingen kiest. Hoe fantastisch zou het zijn als je de foto’s kunt maken die wel lukken en worden zoals jíj dat wilt.

Weg met de automatische stand én betere foto’s maken?

Je hoeft niet langer te balen van foto’s die niet lukken. En je hoeft ook geen nieuwe (duurdere) camera te kopen, jaren te studeren of een vakopleiding volgen om je foto’s te verbeteren. Leren fotograferen kan iedereen met de online cursus “Nooit meer op de automatische stand fotograferen” van Vink Academy.

 

“Nooit meer op de automatische stand fotograferen”

In deze online fotografie cursus leer je precies wat je mag verwachten van een cursus met zo’n naam. Je leert alle onmisbare kennis voor het zelf instellen van je camera, zodat je de automatische stand nooit meer hoeft te gebruiken. Je weet hoe je de camera moet instellen en welke instellingen je moet kiezen. Je krijgt hierdoor foto’s met een juiste belichting, een juiste scherpte, juiste kleuren en juiste timing. Leer je camera maximaal kennen en haal hierdoor ook het maximale uit je foto’s! De cursus begint natuurlijk helemaal bij het begin. Je hoeft vooraf niet meer te weten dan hoe je de camera aanzet. Je leert als eerste over hoe de camera werkt en over scherpstellen, daarna over de belangrijke basisbegrippen als diafragma, sluitertijd en ISO. Stapje voor stapje bouwen we dit op. Daar is deze cursus vast niet uniek in. Maar waar de meeste cursussen en workshops hier stoppen, gaat deze verder. Je leert namelijk precies welke instelling van diafragma, sluitertijd en ISO je wanneer kiest, op basis van het super handig systeem!

Welke instellingen moet je kiezen in welke situatie?

Het vier-vragen-stappenplan vertelt het je!

Ik zal je een geheimpje verklappen. Het kiezen van de juiste instellingen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Wat echter heel belangrijk is, en wat ontbreekt bij de meeste fotografen (ook bij mij toen ik net begon), is een duidelijk systeem. Een vaste werkwijze waar je op terug kunt vallen en wat je helpt bij je keuze. Dit systeem, welke uit mijn persoonlijke ervaring is ontwikkeld, noem ik het vier-vragen-stappenplan.

Met het vier-vragen-stappenplan bepaal je snel, gemakkelijk en eenvoudig welke instellingen je moet kiezen in welke situatie

Het vier-vragen-stappenplan maakt fotograferenOnline Fotografie Cursus met Quiz een stuk simpeler. Door jezelf vier specifieke vragen te stellen, kan je in een hele korte tijd de juiste instellingen vinden voor een goed belichte foto. Met dit systeem maakt het niet uit of dit een situatie met veel beweging was, of dat ik juist een foto wilde maken met weinig scherptediepte, of bij weinig licht. Het is toepasbaar in 99 procent van de situaties. Gaaf hè? Wat deze vier vragen zijn, leer je uiteraard in de cursus. Maar dat is niet alles. Je leert nog veel meer!

Wat leer je allemaal in de online cursus?

Leer hoe je een goede belichting krijgt in de foto’s

Leer hoe je voorkomt dat je foto's te licht worden In de cursus wordt behandeld hoe je te donkere foto's corrigeert

Meer over de belichting

Een foto met een goede belichting is niet te licht en niet te donker. Eigenlijk precies goed dus. Met belichting wordt niet het licht dat op het onderwerp schijnt bedoelt, maar het licht dat de sensor van de camera ‘belicht’. Er moet precies voldoende licht op de sensor komen om een goed belichte foto te maken. Een goede belichting is daarmee cruciaal voor een geslaagde foto!

Leer hoe je foto’s maakt met een wazige achtergrond

In de online cursus wordt uitgebreid de scherptediepte besproken

Meer over scherptediepte

Een foto waarbij het onderwerp scherp is en de achtergrond wazig, wordt over scherptediepte gesproken. Je ziet dit veel terug bij portretfoto’s; doordat de persoon scherp is en de achtergrond wazig, krijgt de persoon op de foto te meeste aandacht. Maar ook bij andere soorten fotografie, zoals in de natuur, zie je zo’n wazige achtergrond veel terug. Vaak wordt gedacht dat je hiervoor speciale objectieven moet hebben. En hoewel sommige objectieven dit inderdaad gemakkelijker maken, kan dit ook gewoon met jouw camera en objectief!

Leer welke instellingen je kiest in situaties met veel beweging

Tijdens de cursus leer je beweging bevriezen op de foto

Meer over fotograferen van beweging

Beweging is vaak de oorzaak van onscherpe foto’s. Terwijl beweging zo gaaf kan zijn! Je leert hoe je een beweging bevriest, maar ook dat je de beweging juist gebruikt voor een cool effect in de foto.

Leer je hoe je in situaties met weinig licht toch nog goede foto’s

Met deze fotocursus leer je hoe je in situaties met weinig licht toch nog goede foto's kunt maken

Meer over fotograferen met weinig licht

‘s Avonds of ‘s nachts, maar ook in de schemering, binnen of op een grauwe, bewolkte dag, kun je snel te weinig licht hebben. De foto wordt dan te donker of onscherp. Of de stomme pop-up flitser van je camera gaat zich ermee bemoeien. Dat is echt niet nodig en je leert daarom hoe je ook in die situaties met weinig licht nog steeds heel mooie foto’s kunt maken die niet te donker én wel scherp zijn!

Leer hoe je juiste kleuren in de foto krijgt

Leer over de kleuren in de foto

Meer over kleurweergave

Net als de belichting is ook de kleurweergave erg belangrijk. Zorg voor natuurgetrouwe kleuren, of leer hoe je juist voor een ander warmer of koeler effect kan zorgen. Leer hoe jij de controle hierover hebt!

Leer wanneer je met welke lens fotografeert

Niet elke objectief geeft bij het fotograferen hetzelfde resultaat. Leer online hierover met deze cursus

Meer over objectieven

Er zijn ontzettend veel objectieven, waarbij elke lens een ander resultaat geeft qua foto. Het objectief heeft vaak zelfs een grotere invloed op het eindresultaat dan wordt gedacht! Maar wat is het verschil tussen de objectieven? Wat betekenen de getalletjes op de lens? Wat is het verschil als je veel inzoomt of juist weinig? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw objectief. Allemaal vragen die in de online cursus beantwoord worden.
 

Aan het einde van de leerzame online cursus weet je

alles wat je moet weten voor het zelf instellen van je camera. Zoals:

 • Hoe de spiegelreflexcamera werkt
 • Wanneer je in welke stand fotografeert
 • Welke instellingen (diafragma, sluitertijd, ISO) je kiest in welke situatie
 • Wat de belichtingsdriehoek is
 • Hoe je goed belichte foto’s maakt (dus niet te licht, maar ook niet te donker)
 • Hoe de scherpstelling werkt en wat je moet doen als de autofocus weigert
 • Hoe je onscherpe foto’s voorkomt in situaties met weinig licht
 • Hoe je onscherpe foto’s voorkomt in situaties met veel beweging
 • Hoe je het histogram moet lezen en kunt gebruiken
 • Hoe de lichtmeting werkt
 • Hoe je speciale effecten creëert in de foto, zoals lichtstrepen van een auto
 • Hoe je foto’s maakt met een wazige achtergrond of voorgrond
 • Hoe je beweging kunt bevriezen
 • Hoe je kloppende kleuren in de foto krijgt
 • Hoe je werkt met de scherpstelmodus, bracketingmodus, bulbmodus, etc
 • Hoe je fotografeert in de M-stand
 • Waarom je meestal niet in de M-stand hoeft te fotograferen

Maar het gaat niet alleen over de instellingen van de camera, maar ook over het objectief. Zonder objectief geen foto, toch? Het objectief heeft daarbij een belangrijke invloed op de foto die je gaat maken. In de online cursus leer je daarom ook:

 • Wat de getalletjes op het objectief betekenen
 • Waarom niet elke lens op elke camera hetzelfde resultaat geeft
 • Welk onderwerp of situatie je met welk objectief fotografeert
 • Waarom er zoveel verschillende objectieven zijn
 • Wat het verschil is tussen een prime- en een zoomlens
 • Waarom zou je meerdere objectieven kopen in plaats van één met een groot zoombereik?
 • Wat lensflare en vignettering van de lens is
 • Waarom je óók met een kitlens (of andere niet-lichtsterke lens) foto’s kunt maken met een wazige achtergrond
 • Waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuw objectief

De cursus is zó uitgebreid, dat ik er gewoonweg geen vervolgcursus voor zou kunnen maken. Alles over het instellen van je camera heb je na deze cursus immers al geleerd.

Hoe zit de cursus precies in elkaar?

De online cursus komt in twee pakketvormen. Bij elk pakket zitten de volgende onderdelen:

Online fotografie cursus: eBook

eBook

Bij deze online cursus ontvang je een eBook welke je in PDF kunt downloaden. Lees het eBook op de computer, op zet deze over op je tablet of smartphone, zodat je overal aan de slag kunt met de cursus. Het eBook heeft maar liefst 304 pagina’s boordevol duidelijke uitleg. Technische termen worden daarbij zo simpel mogelijk uitgelegd, als het ware in Jip en Janneke taal voor volwassenen. Maar ook staan er veel illustraties en voorbeeldfoto's in, om de ingewikkelde zaken van de fotografie nog gemakkelijk te maken.
Online Fotografie Cursus: Video's

Video’s

In het online gedeelte van de cursus krijg je toegang tot maar liefst 60 video's (variërend van 1 tot 12 minuten) met een totale lengte van meer dan 3 uur! In deze videos krijg je over de verschillende instellingen van de camera en wordt veel voorgedaan met de camera, zelfs fotograferen met direct het resultaat erbij. Omdat de video's per stuk niet te lang duren, kun je zelfs in de pauze op je werk nog leren over fotografie! Maar ook kun je zo gemakkelijk een video terugkijken van een onderdeel dat je ingewikkeld vind.
Online Fotografie Cursus: Opdrachten

Oefeningen

Totaal omvat de cursus 32 oefeningen welke je zelfstandig kunt uitvoeren. De oefeningen zorgen ervoor dat je jouw camera echt goed leert kennen en je alle knopjes ontdekt, doordat je de nieuwe kennis direct in de praktijk brengt! Door de oefeningen onthoudt en begrijp je de informatie beter én leer je sneller.
Online Fotografie Cursus: Quiz/Toetsen

Quiz

Elke module van de cursus eindigt met een quiz. In deze quiz gaan de vragen over de behandelde informatie, zodat je gemakkelijk kunt controleren of je alles goed hebt begrepen en klaar bent voor de volgende module. Bij een fout antwoord in de quiz krijg je bovendien feedback waarom het antwoord niet goed is, zodat je hier direct weer van leert!

Certificaat

Wanneer je alle lessen hebt voltooid, dan kun je de eindtoets doen. Met deze eindtoets sluit je de echt cursus af. In de toets krijg je vragen over alle modules van de cursus. Haal je deze eindtoets met een voldoende, dan wordt je harde werk beloond en krijg je het enige echte "Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen" certificaat.

Wat anderen over deze online fotografie cursus zeggen

Mandy zegt over de online cursus

Mandy: Fotografie klonk mij altijd nogal technisch in de oren. Ik fotografeer graag, maar steeds baalde ik dat de kwaliteit van de foto’s vaak tegenviel. Een nieuwe (en betere) camera leek hiervoor de oplossing en de systeemcamera was dan ook snel gekocht. Hoewel ik direct enthousiast was over de verbeterde kwaliteit van mijn foto’s, was ik toch nog niet helemaal tevreden, ik fotografeerde met name op de automatische stand. Van ISO, diafragma of sluitertijd had ik geen kaas gegeten en de woorden  ‘Mandy en techniek’ zullen niet vaak in dezelfde zin gebruikt worden. Dat was echter geen bezwaar om deze cursus te volgen. Het prettige aan deze cursus vind ik namelijk dat de, soms best ingewikkelde materie, wordt teruggebracht tot begrijpelijke informatie waarbij gebruik wordt gemaakt van visuele ondersteuning in de vorm van video’s en duidelijke voorbeelden!

Review van William over de online cursus

William: Toen ik vorig jaar een nieuwe camera kocht legde ik mezelf de ‘verplichting’ op om mezelf te verdiepen in techniek en achtergronden van fotografie. Ik wilde af van het fotograferen op automatische stand omdat ik meer controle wilde over het resultaat van mijn foto’s. Ik had inmiddels al kennis gemaakt met de websites van Laura en de informatie die ik daar aantrof sprak me sowieso erg aan. Toen de online cursus werd aangekondigd hoefde ik er niet lang over na te denken om deze te volgen.

Inmiddels heb ik de cursus al geruime tijd afgerond en kijk er met plezier en enthousiasme op terug. Via een heldere en aansprekende manier loodst Laura  je door onderwerpen als diafragma, sluitertijden, belichtingsmethoden, ISO waarden en meer. Dit alles met een aanstekelijk enthousiasme waarin de liefde voor fotografie doorheen klinkt.

Ik raad deze cursus dan ook van harte aan bij iedereen die van de automatische stand af wil en op die manier meer controle wil over camera en resultaat. Want dat is precies wat ik ook wilde én de cursus mij heeft gebracht. Ik fotografeer dus nooit meer op de automatische stand en dat zie ik terug in de resultaten.

Renske: Ik heb een hele mooie Sony Alpha 57 spiegelreflexcamera, waar ik voor deze cursus eigenlijk niet zo heel veel mee kon. Ik fotografeerde altijd op de automatische stand en daarmee liet ik eigenlijk heel veel mogelijkheden links liggen. Dat is nu wel anders! Wat mij vooral aansprak in de cursus zijn de video’s. Hierin wordt heel duidelijke uitleg gegeven en worden ook voorbeelden gegeven en aanwijzingen waar je eventueel op jouw camera de juiste instellingen kunt vinden. Daarnaast kan je makkelijk meteen met het aangeleerde aan de slag. De opdrachten bij de modules zorgen ervoor dat je de cursusstof direct makkelijk in de praktijk kunt toepassen.

Review van Jef over de online cursus

Jef: Eindelijk was er deze ontzettend belangrijke online cursus voor wie meer wil weten voor het maken van goede foto’s. Mijn inziens was het aanbod over dit onderwerp eerder gering. Doordat je leert over de vele instellingen en dit achteraf toepast met de opdrachten, merk je duidelijk dat je betere foto’s aan het maken bent. Dit spoort vervolgens aan om nog meer te gaan experimenteren. De online cursus is mijn inziens een must voor de beginner en de amateur-fotograaf; ik had het eerder moeten doen!

Hanneke's review over de online fotografie cursus

Hanneke: Voordat ik de cursus bij Vink Academy ging volgen had ik nog totaal geen basiskennis maar alleen het doel om mooie foto’s te maken. Ik had de cursus zelfs eerder aangeschaft dan mijn camera en op die manier verplichtte ik mezelf de sprong in het diepe daadwerkelijk te maken.
In korte tijd heb ik heel veel mogen leren en al snel mijn certificaat behaald. Met deze cursus heb ik echt mijn basis gelegd voor de fotografie! In de video’s kun je aan alles zien en merken dat Laura echt een passie voor het vak heeft en doordat ze dat op die manier heel makkelijk weet over te brengen, is het fijn om naar haar te luisteren en te leren. Ook de mogelijkheid om de cursus online te volgen, betekent dat je zelf je tempo kunt bepalen. Vooraf vond ik de cursus best prijzig, maar met een complete basiskennis achteraf is dat het echt waard geweest!

Klik hier om meer reviews van cursisten te lezen

Kathrin zegt over de fotografie cursus:

Kathrin: Ik wilde altijd al meer leren over de ingewikkelde camera’s die ik vaak bij anderen zag. Met deze cursus leerde ik de belangrijkste begrippen en technische snufjes. Het is een overzichtelijke, logisch opgebouwde cursus waarin je stap voor stap de basiskennis voor fotografie uitgelegd krijgt! Vooraf twijfelde ik wel of de cursus niet te veel tijd in beslag zou nemen. Maar doordat de video’s heel kort zijn, kon ik de tijd zelf indelen. En omdat het leuk en interessant gedaan is, zat ik vaak langer aan de cursus dan gepland. Vooral de badeendjes die Laura gebruikt in de cursus bij de uitleg zijn enig en goed herkenbaar!

Review van Nicole over de online cursus

Nicole: Hoewel ik al twee jaar een spiegelreflexcamera had en de functies als diafragma, sluitertijd etc al kende, merkt ik dat ik behoefte had aan de theorie achter het maken van een foto. Het was vaak namelijk toch nog zoeken naar de juiste combinatie van deze instellingen. Daarom koos ik voor de online cursus.

Het fijne aan de online cursus is dat je deze op je eigen tempo kan volgen en dat Laura ook filmpjes en opdrachten heeft toegevoegd. Naast mijn drukke baan in de kinderopvang lukt het goed om aan de cursus te werken omdat de cursus opgesplitst is in diverse modulen en opdrachten. Hierdoor kon ik zelf bepalen of ik 10 minuten aan de cursus ging werken of een uur. In de opdrachten loopt Laura stap voor stap met je door de theorie en vertaald zij deze naar de praktijk. Het lesboek is inspirerend, waardoor ik geënthousiasmeerd werd om steeds verder te lezen.

Door de opgedane kennis merk ik dat ik veel bewuster fotografeer en dat ik naast portretfotografie ook meer enthousiast wordt van landschapsfotografie. Ik kan deze online cursus zeker aanbevelen!

Valerie over de online fotografie cursus

Valerie: Ik wou écht eens leren hoe ik mooiere, sprekende foto’s kon maken. Ik dacht dat ik hiervoor talent miste, maar Laura zei zei dat “iedereen” zo’n foto’s kon maken, dus waagde ik het erop :-)
Alles is zo duidelijk en stap voor stap uitgelegd dat ik direct mee was en ik elk weekend op stap ging om de nieuw geleerde items uit te testen. En het werkt! De opdrachten tussendoor leren je bewuster naar je camera kijken zodat je begrijpt wat je leert en het niet enkel afleest. Het feit dat je gelijk waar of wanneer kan inloggen is een enorm voordeel. Zo past het perfect in m’n drukke agenda. De hogere kostprijs deed me eerst twijfelen, maar ondertussen ben ik volledig overtuigd door de uitgebreide mogelijkheden. Ook het e-book inspiratie vond ik super handig!

Review van Vera

Vera: Ik heb altijd interesse gehad voor fotografie, maar door familiale omstandigheden, tijdsperiode, geen geld voor een fototoestel, heb ik die interesse nooit kunnen ontplooien. Inmiddels ben ik 60 jaar en is daar gelukkig verandering in gekomen.

Toen ik op de website van Laura terecht kwam boeide haar eenvoudige uitleg in ‘Jip en Janneke taal’ me enorm. Ik had eerder wel de beginselen van de fotografie geleerd en mij ook ingeschreven voor avondonderwijs fotografie in België, maar moest daarmee vanwege omstandigheden stoppen. Ondanks dat ik een bepaalde basis had, bleef ik met vragen zitten. Ik heb me daarom ook direct ingeschreven in deze online cursus toen deze aangekondigd werd. Voor mij niet echt goedkoop, maar zeker de moeite waard. En wat ik zeker aan Laura bewonder is dat ze nooit een opleiding fotografie heeft gevolgd, maar toch in een zeer duidelijke taal alles overbrengt. Haar cursus is in eenvoudige taal en met duidelijke voorbeelden echt een aanrader!

Volg de cursus waar en wanneer je wilt. Het eBook kun je overal digitaal mee naar toe nemen, en de video’s kun je overal waar je internet hebt bekijken. Naast het voordeel dat je dus overal ter wereld aan de slag kunt met deze cursus, leer je ook nog eens in je eigen tempo!

Ik wil ook nooit meer op de automatische stand fotograferen!

Fantastisch. Dan is het belangrijk een keuze te maken welk pakket je van deze cursus wilt: BASIS of PLUS.

Hardover eBook bij de online fotografie cursus PLUS

Hardcover Boek

PLUS Een gedrukte versie van "Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen". Alle pagina's van het eBook nu in fullcolor en met een hardcover omslag. Omdat papier soms nou eenmaal lekkerder leest. (De PDF van het eBook kan niet zelf geprint worden)
Online Fotografie Cursus; extra inspiratie eBook

Extra Inspiratie eBook

PLUS Het eBook 'Niet Met De Automatische Stand gemaakt' is een eBook vol met inspirerende foto's. Per foto staat vermeld op welke stand de foto is gemaakt én met welke instellingen (diafragma, slutiertijd, ISO, lichtmeting, brandpuntsafstand)
Fotografie cursus online: extra lang toegang bij PLUS en VIP

Extra lang toegang

PLUS Je krijgt bij het PLUS-pakket twee keer zo lang toegang ten opzichte van het BASIS-pakket: 12 maanden (ipv 6 maanden)

De verschillende pakketten:

Basis

389,-

Bestel

 • 100 lessen,
  waaronder;
 • 60 instructievideo’s
 • eBook
  (304 pagina’s)
 • 32 online oefeningen
 • Quiz na elke module
 • 4-vragen-stappenplan
 • 6 maanden toegang
 • Certificaat

389,-

Bestel

PLUS

449,- (meest gekozen!)

Bestel

 • 100 lessen variërend van 1 minuut tot 30 minuten, waaronder:
 • 60 instructievideo’s (totaal meer dan 3 uur (!))
 • eBook “Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen” (304 pagina’s)
 • 32 online oefeningen
 • Quiz na elke module
 • 4-vragen-stappenplan
 • 12 maanden toegang tot online gedeelte
 • Certificaat na succesvolle afronding
 • Hardcover boek “Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen” (304 pagina’s, fullcolor)
 • extra eBook “Niet gemaakt op de automatische stand” met 52 inspirerende foto’s inclusief camera-instellingen
 • Twee badeendjes
 • 45 min Bonus-video’s
 • 10 Bonus-opdrachten

449,-

Bestel

Je winkelmand is momenteel leeg.

Terug naar de Winkel

Veelgestelde vragen

Is deze online fotografie cursus ook geschikt voor mijn camera?

De cursus is specifiek ontwikkeld voor camera’s met de mogelijkheid om lenzen te verwisselen. Je volgt de cursus dus goed met een spiegelreflexcamera of een systeemcamera. Aan beiden camera’s zal aandacht besteed worden, waarbij wel gezegd moet worden dat in de video’s enkel gewerkt wordt met enkele spiegelreflexcamera’s. Omdat een systeemcamera zeer vergelijkbaar is met een spiegelreflexcamera, zal dit echter geen probleem zijn bij het volgen van de cursus. Het is niet aan te raden de cursus te volgen met een compactcamera of andere camera met vaste lens, omdat veel van de informatie en opdrachten hierbij niet van toepassing zijn. Mocht je dit geen probleem vinden, dan is de cursus natuurlijk nog steeds zeer leerzaam. Wel is het een pré dat je zelf sluitertijd, diafragma en ISO kunt instellen op jouw camera.

Leer ik in deze cursus ook mijn (externe) flitser beter gebruiken?

Nee, dat leer je niet. Deze cursus gaat over je camera instellingen zonder gebruik te maken van een popup flitser, reportage flitser of studio flitser. Voor veel mensen zal dat immers ook niet van toepassing zijn, maar ook vereiste dit nog meer uitleg over flitslicht zelf. Wel leg je met deze cursus een basis met de kennis die nodig is om goed te begrijpen hoe je moet flitsen.

Hoe krijg ik toegang tot het online gedeelte van de cursus?

Tijdens de bestelling maak je een account aan voor deze site. Daarna log je in via het dashboard (knop rechts bovenin). De rest wijst zich dan vanzelf.

Kan ik de online cursus ook op een tablet doen?

Ja, dat is mogelijk. Het online gedeelte van de cursus is zo ingericht dat je deze ook de meeste tablets kunt bekijken en doen. De cursus is te bekijken op alle iOS (apple) apparaten en Android apparaten met Android 2.2. of later. Kort gezegd: als je YouTube videos’s of Vimeo video’s kunt bekijken op jouw tablet, dan lukt dit ook voor de video’s van de cursus. Je test dit gemakkelijk door de video boven aan deze pagina te bekijken. Het bekijken van de video’s werkt het beste in de browsers Safari of Chrome. Het eBook is ook te lezen op het tablet, maar deze moet je wel even zelf overzetten van je computer naar je tablet. Vaak heb je ook een app nodig om de PDF te openen, maar gelukkig zijn hier veel verschillende apps voor.

Hoe kan ik het eBook lezen?

Het eBook is een digitale PDF. Op de computer lees je deze bijvoorbeeld met Adobe Reader. Je kunt het eBook natuurlijk ook op een iPad, tablet of smartphone zetten. Er zijn verschillende apps beschikbaar om PDF’s te openen.

Hoe bekijk ik de video's?

De video’s bekijk je in het online gedeelte van de cursus. Log hiervoor in op het dashboard en ga naar de betreffende les. Je hebt geen speciaal programma nodig om de video’s af te spelen. De video’s worden het beste afgespeeld in de browsers Chrome, Firefox en Safari. Ook op een tablet zijn de video’s te bekijken. De video’s zijn te bekijken op alle iOS (apple) apparaten en Android apparaten met Android 2.2. of later. Kortgezegd: als je YouTube videos’s of Vimeo video’s kunt bekijken op jouw tablet, dan lukt dit ook voor de video’s van de cursus. Het bekijken van de video’s werkt het beste in de browsers Safari of Chrome.

Ik ben doof/slechthorend. Zijn de video's ook ondertiteld?

Ja! De ondertiteling werkt bij het bekijken van de video’s op de computer en op de iPad. Om te testen of de ondertiteling ook bij jouw werkt; de video helemaal bovenaan deze pagina heeft ook ondertiteling. Ga hiervoor met je muis over de video en klik op CC in de linkerbovenhoek. Op de iPad zoek je naar een icoontje met een spreekwolkje. Selecteer daar de ondertiteling “Nederlands”.

Kan ik het eBook zelf ook printen?

Het eBook is beveiligd tegen printen, anders is het immers geen elektronisch boek meer ;). Bij het PLUS-pakket zit een hardcover versie van het boek. Dat is natuurlijk ook veel mooier dan een zelf geprinte versie.

Hoe zit het met de 6 of 12 maanden toegang? Kan ik daarna niets meer terugzoeken?

Het online gedeelte van de cursus, waar de video’s, opdrachten en quizzen staan, is afhankelijk van het pakket dat je kiest 6 of 12 maanden toegankelijk. Wanneer die periode is verstreken, kun je niet meer inloggen. Je hoeft echter niet bang te zijn dat de periode te kort is, zelfs als je de cursus rustig oppakt, is deze periode ruim voldoende. Tijdens en na het afronden van de cursus kun je bovendien altijd nog dingen teruglezen in het eBook. Deze download je op je computer en bekijk je dus zo vaak en zo lang als je wilt.

Wat is het verschil tussen deze online cursus en de workshop Basisfotografie?

De workshop Basisfotografie duurt één dag en is een combinatie van theorie en een praktijk gedeelte. Het tempo ligt tijdens de workshop hoger; omdat er zoveel te vertellen is, krijg je in een hele korte tijd veel informatie te horen. Dit is belangrijke informatie, maar niet álles wat er te vertellen valt over het instellen van je camera. Tijdens de workshop komen veel van de zaken die in de online cursus wel besproken worden niet ter sprake, simpelweg omdat daar geen tijd voor is.

Bij de online cursus leer je eerst een beetje en krijg je daarna een oefening, waarna je weer wat nieuws leert en weer een oefening krijgt. Hierdoor loopt het leerproces een stuk soepeler. Het voordeel van de online cursus is dus vooral dat het rustiger opgebouwd wordt, maar ook krijg je dus veel meer informatie. Je leert daarmee je camera nog veel beter kennen. Bovendien kun je de online video’s terug kijken, wat maakt dat als je iets bent vergeten, je dit toch zo weer weet. Bij de workshop is dit vanzelfsprekend niet mogelijk. Bij de workshop zit tenslotte ook geen uitgebreid naslagwerk, zoals het eBook en de opdrachten inbegrepen.

Leer ik in deze cursus ook mijn (externe) flitser beter gebruiken?

In deze cursus gaat er vanuit het over je camera instellingen zonder gebruik te maken van een popup flitser, reportage flitser of studio flitser. Voor veel mensen zal dat ook niet van toepassing zijn, maar ook vereiste dit nog meer uitleg over flitslicht zelf. Wel leg je met deze cursus een basis met de kennis die nodig is om goed te begrijpen hoe je moet flitsen.

Ik heb de workshop Basisfotografie al gevolgd bij Vink Academy. Is deze online cursus dan ook iets voor mij?

Ook als je de workshop basisfotografie al hebt gevolgd, kun je nog héél veel van de online cursus leren. Veel functies en knopjes die op je camera zitten, zijn tijdens de workshop niet aan bod gekomen, simpelweg omdat daar geen tijd voor was, maar ook omdat je dan teveel informatie in één keer had gekregen. Wanneer je begint met de online cursus zal je natuurlijk wel enige herhaling krijgen, maar die herhaling kan juist ook weer heel verfrissend werken. Daarnaast zul je dus ook heel veel nieuwe dingen leren. Na de online cursus beheers je de instellingen van je camera nog beter en kun je echt het maximale uit je camera halen.

Ik hoef niet per se de video's te zien of opdrachten in de online cursus te doen? Kan ik ook alleen het eBook of boek kopen?

Nee, dat is niet mogelijk. De kracht van deze online cursus, waardoor je écht veel leert, zit hem juist in de combinatie van het eBook, de video’s, de opdrachten en de quiz. Om die reden wordt het enkel als pakket aangeboden.

Kan ik betalen in termijnen?

Ja, het is mogelijk om zonder extra kosten te betalen drie termijnen. De mogelijkheden lees je op deze pagina.

De cursus wordt door mijn werkgever betaald. Hoe kan ik dit regelen in het bestelproces?

Wat fijn dat je werkgever de cursus wilt betalen. Uiteraard is de mogelijkheid er dat de factuur naar je werkgever gaat. Stuur me even een mailtje, dan krijg je de informatie hoe je de cursus kunt bestellen en de betaling door je werkgever geregeld wordt.

Sorry, er kon niets gevonden worden.