Vink Academy is partner van Trees For All. Voor iedere cursus en per vijf boeken doneert Vink Academy één boom om te planten door Trees for All. Met projecten in Bolivia en Oeganda werken zij aan bosherstel, maar gaan zo ook verdere ontbossing tegen. Bovendien steunt het project de lokale bevolking.

Vink Academy doneert:

Sinds 2016 heeft Vink Academy al 686 bomen gedoneerd in Bolivia en Oeganda.

668 bomen gepland

(Laatste donatie was op 29 juli 2019, twee keer per jaar doneer ik weer nieuwe bomen.)

Waarom ik bomen plant voor Trees For All

Ik hou enorm van het bos, ik kan er uren door dwalen. Het allerliefst in de herfst, vanwege de warme kleuren, maar ook in de andere seizoenen ben ik er heel vaak. Soms ga ik bewust met de camera op pad (een van de meeste fotogenieke bossen is het Sprielder- en Speulderbos) maar heel vaak ook gewoon zonder. Dan loop ik samen met mijn hond JJ, geniet ik van het gefluit van de vogels en het geritsel van de bladeren door de wind. Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat je na een wandeling door het bos blijer of een positiever gevoel hebt. Geweldig toch?

Jaarlijks verdwijnen er wel netto tien miljard bomen. 10 MIL-JARD! Een aantal dat bijna niet voor te stellen is, toch? Maar om een poging te wagen: dat is het aantal bomen dat je op de foto ziet (271, tel maar na!) maar dan 37 miljoen keer zoveel…

Bomen zijn fotogeniek, maar vooral heel belangrijk. Ontbossing is daar